22/11/2018 12:33

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Συμφωνία  με το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Cambridge Assessment International Education και Cambridge Assessment English), για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία, έχει συνάψει το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας από έναν διεθνή οργανισμό, όπως το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος προσφέρει εξετάσεις αναγνωρισμένες από πανεπιστήμια διεθνούς κύρους, αποτελούσε μια από τις εξαγγελίες στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Στόχος είναι, με την υλοποίηση της απόφασης, οι οικογένειες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Σχολείων να έχουν οικονομικό όφελος, αφού η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας θα προσφέρεται από το δημόσιο σχολείο. Παράλληλα, θα περιοριστεί το άγχος και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι μαθητές και μαθήτριές  , κατά τις απογευματινές
ώρες.

Το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα χρόνο, από τη σχολική χρονιά 2019-2020, και θα περιλαμβάνει: Διαγνωστική εξέταση (on-line) κατά τον Σεπτέμβριο, σε παιδιά της Α’ τάξης Γυμνασίου, εξέταση PET σε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και εξέταση  IGCSE στην Γ’ Λυκείου, την οποία θα παρακαθίσουν μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η εξέταση IGCSE English as a Second Language είναι επίσημα πιστοποιημένη από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).

Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι των Δημόσιων Σχολείων θα κατέχουν πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας αναγνωρισμένο από πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως και εργοδοτικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Κατά την πιλοτική φάση του Προγράμματος, οι μαθητές που θα λάβουν μέρος σ’ αυτό δεν θα επωμισθούν οποιοδήποτε κόστος για τις εξετάσεις, αφού αυτό θα καλυφθεί από το Κράτος. Για την κάλυψη του κόστους υλοποίησης του Προγράμματος που ανέρχεται στις 245 χιλιάδες ευρώ, έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2019.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία