10/02/2015 13:38

Διατηρούνται για φέτος οι εξετάσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Οι εξετάσεις είναι παράλογες, γιατί πειραματικό σχολείο σημαίνει όχι σχολείο αριστείας, που αριστεία υπό κάποιους όρους είναι «ρετσινιά», είπε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς κατά την αναλυτική ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων και υπογράμμισε τα εξής:

Α. Διότι αν γίνεις άριστος απλώς με μια διαδικασία, φέρεις το βάρος της αριστείας και πρέπει να αποδεικνύεις διαρκώς την αριστεία σου εσαεί, ενώ αν αποτύχεις στο διαγωνισμό αριστείας, τότε φέρεις το στίγμα αυτής της αποτυχίας εσαεί.

Δεν υπάρχει η έννοια «αριστείας» και δη σε αυτές τις ηλικίες.

Είναι τραγικό.

Β. Όμως, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να αναστατώσουμε τη χρονιά, κρατάμε δυστυχώς τις εξετάσεις και αυτήν τη χρονιά, μέχρι να τελειώσει ο Ιούλιος, διότι κάποια παιδιά έχουν μπει στη διαδικασία αυτή, έχουν επενδύσει τα ίδια και οι γονείς τους ότι θα καταφέρουν να μπουν στα «άριστα» -υποτίθεται- σχολεία και δεν θέλουμε να βάλουμε «πάγο» στην έστω στρεβλή -υπό κάποια έννοια- αυτή φιλοδοξία τους.

Γ. Θα ήθελα να πω κάτι για τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, γιατί κι αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν, προφανώς, πειραματικά σχολεία για τον εξής λόγο: Τα αιτήματα σε σχέση με την εκπαίδευση, ιδίως στην κατάσταση που ζούμε και ιδίως από τη σκοπιά της Αριστεράς, είναι αιτήματα που μοιάζουν αντιφατικά.

Δεν είναι αντιφατικά, αλλά δεν είναι αιτήματα που μπορούν να λυθούν μια και έξω.

1 Σχόλια

  • palimpedizon
    11/02/2015
    12:44

    Εγώ θα σχολιάσω και θα επικρίνω την τόσο πρόχειρη απόφαση να διατηρηθούν για φέτος οι εξετάσεις εισαγωγής στα Π.Π.Σ. Ρωτάω: πώς είναι δυνατόν να ζητήσουμε από παιδία της 6ης Δημοτικού και την γ' γυμνασίου να διαγωνιστούν για να αποκτήσουν ούτος ή άλλως ΜΙΑ ΡΕΤΣΙΝΙΑ? Διότι είτε πετύχουν, θα αποκτήσουν την ρετσινιά της αριστείας είτε αποτύχουν θα αποκτήσουν την ψυχολογία - ρετσινιά του αποτυχημένου. Πάντα σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε ο υπουργός στις κοινοβουλευτικές ανακοινώσεις του. ΜΗΝ ΞΑΦΝΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. Να δω τότε τι θα τους απαντήσουμε: καθηγητές, υπουργείο και γονείς.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία