06/02/2019 20:45

Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Σοβάδες “έβρεξε”  το κτήριο της Ιωνίδειου Σχολή, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Οι σοφάδες έπεσαν στο χώρο του διαδρόμου του τρίτου ορόφου.

Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήταν στις τάξεις για μάθημα.

Διαφορετικά θεωρείται βέβαιο ότι θα είχαμε τραυματισμούς ή κάτι χειρότερο.

Το περιστατικό συνέβη πριν δυο εβδομάδες περίπου.

Το περιστατικό στην Ιωνίδειο, προήλθε από έλλειψη μόνωσης σε σημείο της ταράτσας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σε συνάντηση με το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, χαρακτήρισε το περιστατικό στην Ιωνίδειο πολύ σοβαρό, αλλά τυχαίο, που δεν ήταν ορατό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση στην Ιωνίδειο, δεν είχε δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, σημειώνει η ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά στην συνάντηση με τον Δήμαρχο έθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Πειραιά.   Κατέθεσε μια σειρά από αιτήματα αρκετών σχολείων του Δήμου Πειραιά, που αποδεικνύουν την ελλιπή συντήρησή τους και την μη (επί της ουσίας) ανταπόκριση από την πλευρά του Δήμου στην πλειοψηφία των αιτημάτων τους.

Επικίνδυνα ταβάνια, αίθουσα που μπάζει νερό, πτώσεις σοβάδων σε αίθουσες και διαδρόμους, πτώση κάγκελου σε προαύλιο, επικίνδυνα-παμπάλαια φωτιστικά, διάνοιξη παραθύρων, ανύπαρκτες ράμπες για μαθητές ΑμΕΑ, βαψίματα-επισκευές-αποκατάσταση ζημιών, υδραυλικά, ζητήματα ασφάλειας και φύλαξης, προβλήματα σε ανελκυστήρες κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί Διευθυντές σχολείων επεσήμαναν ότι, παρά τις επίμονες οχλήσεις προς το Δήμο (έγγραφα, τηλέφωνα κλπ) δεν υπάρχει ουσιαστική ανταπόκριση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε τα υπομνήματα των σχολείων, τα οποία και η ΕΛΜΕ θα αποστείλει.

Στα πλαίσια αυτά, η ΕΛΜΕ καλεί  όλα τα σχολεία του Δήμου Πειραιά να στείλουν στην ΕΛΜΕ (elmepeir@yahoo.gr) τα υπομνήματά τους μέχρι τη Δευτέρα 11/2/2019.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία