22/01/2018 14:28

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


 Σε συμβολική κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου (Χρυσοπηγή) Χανίων επειδή όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών στο σχολικό τους κτήριιο αναρτήθηκε αλβανική σημαία και κατέβηκε η ελληνική.

Τι δήλωσε στο esos ο Διευθυντής Εκπαίδευσης

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε στο esos ότι:

Α. Η ανάρτηση της αλβανικής σημαίας οφείλεται στην παρουσία του πρόξενου της Αλβανίας στα Χανιά, και  

Β. Δεν κατέβασε κάποιος την  ελληνική σημαία αφού δεν υπήρχε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών

  • Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μέλη από το 15μελες συμβούλιο του σχολείου βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου τυχαία και βρήκαν το σχολείο ανοικτό και μάλιστα αλβανικής καταγωγής άτομα να είναι μέσα στο χώρο.
  • Όπως ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή, ο οποίος ήταν παρών, αυτά τα άτομα θα φιλοξενούνται στο σχολείο κάθε Κυριακή για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας.
  • Για αυτήν την φιλοξενία δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η μαθητική κοινότητα ούτε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η αιτία της κατάληψης δεν ήταν η άγνοια μας για την πράξη αλλά το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική.
  • Εμείς θεωρούμε αυτή την πράξη ευθαρσής και προσβλητική. Επιθυμούμε την απομάκρυνση αυτόν τον συγκεκριμένων ατόμων από τον σχολικό χώρο και ενημερώνουμε ότι οι καταλήψεις θα συνεχιστούν ωσότου πραγματοποιηθεί το αίτημα μας.
  • Επιπλέον θέλουμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε παρεξήγηση με τους συμμαθητές μας  αλβανικής καταγωγής που φοιτούν στο σχολείο μας  και τις οικογένειες τους , αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο γεγονός και άτομα.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία