10/04/2017 16:17

«Αποκορύφωμα τα μπρος-πίσω σας και η σύγχυση που έχετε προκαλέσει σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες , σχετικά με τον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Για πληθωρικές και αντιφατικές δηλώσεις, οι οποίες ενώ αναστατώνουν, στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα και για αποφάσεις μπρος-πίσω, κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος σε απαντητική επιστολή προς τον κ. Γαβρόγλου αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ: Κύριε  συνάδελφε, μου ζητήσατε προτάσεις  για το προσχέδιο  νόμου που θέτετε σήμερα σε διαβούλευση. Πέραν  των  τροπολογιών που έχετε ήδη φέρει στη Βουλή, το παρόν προσχέδιο είναι η πρώτη σας νομοθετική πρωτοβουλία. Και αφορά στην τριτοβάθμια  εκπαίδευση,  αντί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που έπρεπε  να αποτελέσουν  τα πρώτα  βήματα της παρουσίας σας  στο υπουργείο Παιδείας.

 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ: Για τις απόψεις μου ως προς το προσχέδιο νόμου επιφυλάσσομαι να εκφραστώ.  Θα το  κάνω στη Βουλή  όταν  αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ως πρώην Υπουργός Παιδείας  θέλω, όμως,  να υπενθυμίσω, πως έχει νομοθετηθεί, από το 2014, ένα Συμβούλιο πρώην Υπουργών Παιδείας, η σύγκλιση του οποίου σε συνεδρίαση  ανήκει στη διαρκή ευχέρεια του εκάστοτε Υπουργού. Στην κρίση σας, λοιπόν, η σύγκλισή του.

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Οφείλω, πάντως, να επισημάνω, πως σημαδέψατε τους  (πολλούς πια) μήνες της θητείας σας με πληθωρικές και αντιφατικές δηλώσεις, οι οποίες ενώ αναστατώνουν, στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα.

ΤΑ ΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ: Αποκορύφωμα τα μπρος-πίσω σας και η σύγχυση που έχετε προκαλέσει σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες , σχετικά με τον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία