10/04/2017 16:23

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Επιστολή προς όλα τα ΤΕΙ της χώρας, με την οποία ζητά “τεκμηριωμένες προτάσεις” για τη χορήγηση διδακτορικών από τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας απέστειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, την οποία παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα το esos.
 
Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας ζητά από από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων τεκμηριωμένες προτάσεις ως προς τα κριτήρια που θα έπρεπε να πληροί ένα αυτοδύναμο τμήμα των ΤΕΙ ώστε να έχει τη  δυνατότητα να διοργανώνει σπουδές τρίτου κύκλου.

Επίσης ο Κώστας Γαβρόγλου  επισημαίνει προς τους προέδρους των ΤΕΙ πως Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο “εκ μέρους σας  να κάνετε ιδιαίτερη μνεία στις περιπτώσεις όπου στο Ίδρυμα σας ή συνεργασία  ανάμεσα στα τμήματά θα διευκολύνει τη διαδικασία για την οργάνωση σπουδών τρίτου κύκλου.

Ο υπουργός Παιδείας τονίζει στην επιστολή του ότι   μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του ΥΠΕΘ είνα η ενεργοποίηση του Ενιαία Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Παράλληλα ο Κώστας Γαβρόγλου επισημαίνει προς τους προέδρους πως “Τα Ιδρύματα σας στελεχώνονται από επιστημονικό προσωπικό κύρους, έχουν σημαντικές υλικοτεχνικές υποδομές και είναι σίγουρο ότι θα ενισχυθούν με νέους επιστήμονες υψηλών προσόντων μέσω τω νέων προκηρύξεων.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία