05/10/2019 21:11

Η απόφαση έχει και αναδρομική ισχύ αφού αφορά και εκείνους που θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Απόφαση με την οποία εξαιρεί τους αποφοίτους των Ομογενειακών σχολείων της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου) από την προϋπόθεση για να ενταχθούν στην ειδική κατηγορία εισαγωγής στα ελληνικά Πανεπιστήμια, με ειδικό ποσοστό θέσεων,  ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΞΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ” να απαιτείται ως προϋπόθεση ο ένας τουλάχιστον των γονέων του υποψηφίου να κατοικούσε και διέμενε μόνιμα στη χώρα φοίτησης του υποψηφίου τουλάχιστον δύο (2) χρόνια κατά την τελευταία πενταετία (5) πριν την αποφοίτηση του υποψηφίου από το Λύκειο.

Μάλιστα η απόφαση έχει και αναδρομική ισχύ αφού  αφορά και εκείνους που  θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το τρέχον  ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Ειδικότερα η απόφαση της υπουργού Παιδείας προβλέπει:

Α. Για τους αποφοίτους των Ομογενειακών σχολείων της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου) δεν απαιτείται ως προϋπόθεση ο ένας τουλάχιστον των γονέων του υποψηφίου να κατοικούσε και διέμενε μόνιμα στη χώρα φοίτησης του υποψηφίου τουλάχιστον δύο (2) χρόνια κατά την τελευταία πενταετία (5) πριν την αποφοίτηση του υποψηφίου από το Λύκειο.

Β. Η ρύθμιση αυτή ισχύει και για όσους θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία