12/02/2014 10:38

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Εγκύκλιο με την οποία γίνεται γνωστό ότι « σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται για υπογραφή, οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα σχετικά ρεπορτάζ του www.likio.gr  (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ)
Σύμφωναμε την εγκύκλιο:
- οι επιτυχόντες ΠΟΛΙΤΕΣ θα εγγραφούν στις ανωτέρω σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.
Για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, δεν θα αποσταλούν καινούρια Υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα εξακολουθούν να υποβάλουν τα Υποδείγματα, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και διατίθενται και στα Λύκεια. Σε αυτά τα υποδείγματα δεν υπάρχει η
επιλογή «Αστυνομικές Σχολές» για ΠΟΛΙΤΕΣ, μια επιλογή που ούτως ή άλλως θα ήταν προαιρετική και απλώς ενδεικτική.
_Ωστόσο, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των υποψηφίων, ο υπουργός Παιδείας καλεί   τους κκ. Διευθυντές των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) :
1. Να ενημερώσουν εκ νέου τους υποψηφίους ότι τελικά οι Αστυνομικές Σχολές για ΠΟΛΙΤΕΣ θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014. Για την πλήρη ενημέρωση τους, οι  υποψήφιοι θα καλούνται να υπογράψουν στη συνημμένη Συγκεντρωτική Κατάσταση Αίτησης-Δήλωσης ότι έλαβαν γνώση της νέας ρύθμισης. Η εν λόγω συγκεντρωτική κατάσταση θα παραμείνει στο Λύκειο μαζί με τα αντίγραφα των Αιτήσεων-Δηλώσεων μέχρι το τέλος των εξετάσεων και θα περιέχει όλους τους υποψηφίους που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση σε κάθε Λύκειο.
2. Όσοι υποψήφιοι ήδη υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση, θα πρέπει να ενημερωθούν (τηλεφωνικά, αν πρόκειται για αποφοίτους) από τους κκ. Διευθυντές των Λυκείων για τη νέα ρύθμιση, ώστε να προσέλθουν στο Λύκειο, να υπογράψουν και αυτοί στη συνημμένη Συγκεντρωτική Κατάσταση Αίτησης-Δήλωσης και , αν επιθυμούν, να προβούν σε τυχόν διόρθωση της αρχικής τους Αίτησης-Δήλωσης.
3. Σε όλους τους υποψηφίους πρέπει να επισημαίνεται ότι όσοι ΠΟΛΙΤΕΣ τελικά επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε Αστυνομικές Σχολές, παρότι δεν θα το δηλώσουν τώρα στην Αίτηση-Δήλωση, θα πρέπει παρακολουθώντας την αντίστοιχη προκήρυξη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να υποβάλουν σχετική αίτηση, ώστε υποχρεωτικά να περάσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών. Αυτή η διαδικασία εξάλλου ισχύει ανέκαθεν για
όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ανεξαρτήτως αν οι υποψήφιοι είχαν συμπεριλάβει αυτές τις Σχολές στην Αίτηση-Δήλωση.
4. Όσον αφορά τους υποψηφίους για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), δεν θα υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, αλλά κρίνεται σκόπιμο να ενημερώνονται για τα ανωτέρω, αν τυχόν προσέρχονται στα Λύκεια. Εννοείται ότι και αυτοί οι υποψήφιοι συμπεριλαμβάνονται στη νέα ρύθμιση.
 

1 Σχόλια

  • Μαρία
    10/05/2014
    20:50

    Μα πόσο κουτόχορτο τρώμε; Για να δηλώσεις τις αστυνομικές σχολές δεν αρκεί μόνο να σημειώσεις με χ στο τετραγωνάκι αλλά να πάρεις και το μάθημα οικονομικής θεωρίας. Εφόσον λοιπόν δεν θα υπήρχαν οι σχολές στο μηχανογραφικό δελτίο και ο υποψήφιος δεν ήθελε να επιλέξει τις υπόλοιπες σχολές του 5ου πεδίου δεν υπήρχε λόγος για να επιβαρυνθεί με άλλο ένα μάθημα. Πότε θα αναλάβει η πολιτική ηγεσία τις ευθύνες των λαθών της απέναντι στη νέα γενιά. Να βγει επιτέλους μια φορά ο υπουργός παιδείας και να αναγγείλει μια δίκαιη απόφαση. Ή όλοι οι υποψήφιοι που ήθελαν να δηλώσουν τις σχολές της αστυνομίας να έχουν τελικά τη δυνατότητα να συμμετέχουν ή κανένας. Ας εξαιρεθεί το συγκεκριμένο μάθημα για φέτος. Άλλωστε το λάθος είναι του υπουργείου κι όχι των παιδιών!

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία