21/01/2018 15:59

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Στο Σχέδιο Νόμου για του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα κατατεθεί , προς ψήφιση, στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, θα συμπεριληφθεί η νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα μετεγγραφής  για όλους τους φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα και με αδέρφια που σπουδάζουν.

Η νομοθετική ρύθμιση ορίζει τα εξής:

Α. Μετεγγράφονται, μετά από αίτηση, όλοι οι φοιτητές με αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, με την προϋπόθεση, ότι

1. Υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμιο υποδοχής

2. Το οικογενειακό κατά κεφαλήν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 12.500 ευρώ.  Δηλαδή για μια τετραμελή  οικογένεια το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά  τις 50.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα υποδοχής που σπουδάζει ο ένας αδερφός
ή Πανεπιστήμιο στην πόλη που ζουν οι γονείς   , τότε και τα δυο αδέρφια έχουν μια ακόμη επιλογή να επιλέξουν μια τρίτη πόλη-κοντινότερη στον τόπο κατοικίας των γονιών,  που έχει αντιστοιχίες τμημάτων και να αιτηθούν και οι δύο μετεγγραφή.

Β. Η δυνατότητα μετεγγραφών για τους φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, στη τελευταία συνεδρίαση διατύπωσε  τις αντιρρήσεις της “για τις συνεχείς αλλαγές αναφορικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών” και ζήτησε  “την πάγια εφαρμογή ενός συστήματος που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη την εκάστοτε κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, αλλά και θα διασφαλίζει την ποιότητα εκπαίδευσης που οφείλουν να προσφέρουν τα Ιδρύματα της χώρας”.

Ο υπουργός

Οσον αφορά τις αντιδράσεις των Πρυτάνεων να εγγράψουν στα Ιδρύματά τους μεγάλο αριθμό φοιτητών από μετεγγραφές ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου το ξεκαθάρισε: “Τα Πανεπιστήμια δεν μπορούν παρά να δεχθούν την εφαρμογή της νέας ρύθμισης για τις μετεγγραφές”

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία