09/05/2017 21:19

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Α. Σχεδιάζουμε τη ριζική αναβάθμιση  των δυο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, κάτι που θα οδηγήσει  στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων, τουλάχιστον έτσι όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, μια διαδικασία η οποία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αδιάβλητη, ίσως ό,τι πιο αδιάβλητο έχει γίνει σ’ αυτή τη χώρα, αλλά δεν υπάρχει όμως και αμφιβολία ότι είναι απάνθρωπη, εξοντωτική, την έχουμε ζήσει οι περισσότεροι".

Β. Το  εθνικό απολυτήριο θα είναι αυτό το οποίο θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω  ανακοίνωσε χθές στο υπουργείο  Παιδείας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως οι αλλαγές θα κατατεθούν , προς ψήφιση, στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι

“θα μπορούσαμε και σήμερα να πούμε λεπτομέρειες, αλλά θέλουμε να σεβαστούμε μια διαδικασία η οποία είναι μπροστά μας, που είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις που πιστεύω ότι και φέτος θα διεξαχθούν με απόλυτη επιτυχία, όπως κάθε χρόνο και χωρίς δραματοποίηση” διευκρίνισε ο κ. πρωθυπουργός και σημείωσε:

Α. Σχεδιάζουμε λοιπόν την αναβάθμιση των δυο τελευταίων τάξεων που σημαίνει λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες.

Β. Που σημαίνει έμφαση στη σχολική ζωή, που σημαίνει ότι το εθνικό απολυτήριο θα είναι αυτό το οποίο θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενδεχομένως ο Υπουργός αργότερα να σας πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε  ερώτηση πως θα εξασφαλισθεί το αδιάβλητο  με το εθνικό απολυτήριο, εφόσον ο καθηγητής θα γνωρίζει το μαθητή και θα μπορεί να βοηθήσει, ο κ. Τσίπρας απάντησε: “ Έχουμε δουλέψει ειδικά πάνω σε αυτό γιατί είναι πολύ σοβαρό και καίριο το ερώτημά σας, αλλά επιτρέψτε μας τις λεπτομέρειες αυτές να τις πούμε όταν θα ανακοινώσουμε το σχετικό νομοσχέδιο, δεν θα είναι σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από σήμερα”.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία