06/12/2019 15:25

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Απόφαση σχετικά με τον τρόπο  εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων Γενικού Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21  (σ.σ. Πανελλαδικές 2020) κι εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α ́), όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α ́), υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

Σημειώνεται ότι αυτή η Υπουργική Απόφαση της Ν. Κεραμέως  αφορά μόνο το ΝΕΟ σύστημα "Γαβρόγλου", που θα ισχύσει για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ του 2020.

Με το ΝΕΟ σύστημα, συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ (Γ ́ ημερήσιου, Γ ́ τριετούς εσπερινού και Δ ́ τετραετούς εσπερινού) και όσοι παλαιοί απόφοιτοι επιλέξουν το ΝΕΟ σύστημα, δεδομένου ότι οι παλαιοί απόφοιτοι μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν είτε το ΝΕΟ είτε το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα (αυτό δηλαδή που ίσχυσε στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2019.)

Στο μεταξύ αναμένονται από το υπουργείο Παιδείας  οι    εγκύκλιοι που θα ενημερώνουν αναλυτικά τόσο για το ΝΕΟ όσο και για το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία