13/01/2018 16:40

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Δεν είναι αριστεία εάν ένας μαθητής βαθμολογηθεί με 18 ή 19, δήλωσε  ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη στην ΕΡΤ με αφορμή την περιγραφική αξιολόγηση παράλληλα με τη βαθμολογία στο Γυμνάσιο, κι εξήγησε ότι η αριστεία είναι ένα πιο σύνθετο ζήτημα που έχει σχέση και με πόσα μαθαίνεις και με τι προσωπικότητα βγαίνεις όταν μαθαίνει και με τη αίσθηση αλληλεγγύης στη διαδικασία της μάθησης έχει εμπλακεί.

Οσον αφορά την πρόταση του ΙΕΠ για περιγραφική αξιολόγηση στα Γυμνάσια που από φέτος είναι εφαρμόζεται σε πιλοτική βάση από το υπ. Παιδείας σε έναν αριθμό Γυμασίων ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια του.

Δημοσιογράφος: Αλλο ένα ζήτημα για το οποίο έχει γίνει επίσης πολύς λόγος είναι η αριστεία. Με αφορμή τη βαθμολογία του Γυμνασίου και το ενδεχόμενο να βαθμολογούνται οι μαθητές με Α, Β και Γ. Είναι στα άμεσα σχέδιά σας αυτό;

Υπουργός: Ξέρετε, καθημερινά το Υπουργείο παίρνει άπειρες προτάσεις για το πώς θα βαθμολογούμε, πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια κλπ. Εμείς τις μελετάμε όλες. Δεν είναι μία πρόταση που είναι πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή. Είναι μία πρόταση πάρα πολύ δοκιμασμένη σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι αριστεία να γίνεται μια ολόκληρη ιστορία για το αν το παιδί θα πάρει 18.5 ή 19. Η αριστεία είναι ένα πολύ πιο σύνθετο ζήτημα. Έχει σχέση και με πόσα μαθαίνεις και με τι προσωπικότητα βγαίνεις όταν μαθαίνεις και με τι αίσθηση αλληλεγγύης στη διαδικασία της μάθησης έχεις εμπλακεί. Αλλά η πρόταση αυτή δεν είναι στα σχέδιά μας αυτή τη στιγμή.

 

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία