30/09/2017 14:28

Τι είπε ο υπουργός για ΕΑΠ, Θρησκευτικά, “πανεπιστημιοποίηση” ΤΕΙ και κενά στα σχολεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Στόχος μας είναι μέχρι τα Χριστούγεννα  να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαλόγου, να έχουν συγκεντρωθεί οι θέσεις και οι προτάσεις όλων των εκπαιδευτικών  φορέων φορέων, και από το νέο χρόνο να προωθηθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή το Σχέδιο Νόμο για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών  του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.

«Τελείωσαν τα ψέματα. Πρέπει να προχωρήσουμε στην μεταρρύθμιση. Το ισχύον σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια είναι αδιάβλητο αλλά όχι εκπαιδευτικά αξιόπιστο», είπε ο κ. υπουργός και  υπογράμμισε: «Χρειάζεται μια αποδραματοποίηση της κατάστασης. Οφείλουμε επίσης στην πορεία να κάνουμε τρία πράγματα: Να υπάρξουν νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία, συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ενίσχυση του θεσμού της υποστήριξης που με βάση τους σχολικούς συμβούλους θα πρέπει να βελτιωθεί».

Μέχρι 10 Οκτωβρίου τα κενά

Τα κενά που  υπάρχουν στα σχολεία,  στο σύνολό τους καλυφθούν  μέχρι τις 10 Οκτωβρίου,τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

20.000 ευρώ σε κάθε τμήμα ΑΕΙ

Το ποσό των   από 20.000 ευρώ σε κάθε Τμήμα, θα μοιραστεί σε κάθε τμήμα ΑΕΙ , επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας

“Πανεπιστημοποίηση” των ΤΕΙ

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «πανεπιστημιοποίησή» των ΤΕΙ τους αλλά να υπάρξει διερεύνηση συνεργασιών με τα ΑΕΙ, τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Δεν αλλάζει η έδρα του ΕΑΠ

Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς από την Πάτρα σε άλλη πόλη της έδρας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας , διευκρινίζοντας ότι  η έδρα του είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη και δεν είναι θέμα του όποιου υπουργού να   αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Θρησκευτικά

«Μεμονωμένες» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας τις  αντιδράσεις γονέων στα Θρησκευτικά με την επιστροφή των βιβλίων  τονίζοντας  «Δεν αξίζει καν να το σχολιάσουμε . Στο βιβλίο έχουν γίνει αλλαγές, μετά από συζητήσεις με την Εκκλησία τις οποίες και τις δέχθηκε. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο συνύπαρξης παρά τις διαφορές μας».

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία