04/01/2018 16:59

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr


Οι πολυήμερες εκδρομές στο εξωτερικό  κατά το τρέχον σχολικό έτος όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά διατηρούν σε αριθμό υψηλά ποσοστά παρά την οικονομική κρίση που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες.

Σύμφωνα με επίσημα  στοιχεία  από το υπουργείο Παιδείας, τους τελευταίους δύο μήνες , Νοέμβριο και Δεκέμβριο δηλαδή, πραγματοποιήθηκαν:

Α.  Συνολικά 396 πολυήμερες εκδρομές (πενθήμερες) από μαθητές Γ τάξης  ισάριθμων Λυκείων εκ των οποίων οι 130 έγιναν σε χώρες του εξωτερικού και 266 στην Ελλάδα.

Β. Επίσης αμέσως μετά τις γιορτές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 23 πολυήμερες εκδρομές εκ των οποίων οι 17 έχουν  προορισμό το εξωτερικό και  μόνο οι 6 την Ελλάδα.

Δ. Τριήμερες εκδρομές πραγματοποιήθηκαν 53 στην Ελλάδα και 17 στο εξωτερικό, ενώ θα γίνουν μετά τις γιορτές δύο στην Ελλάδα και 5 στο εξωτερικό

Ε. Διήμερες εκδρομές έγιναν 73 στην Ελλάδα και 6 στο εξωτερικό

Ποια ήταν η τάση προ της κρίσης

Σύμφωνα με επίσημα  στοιχεία του υπουργείου Παιδείας  για το χρονικό διάστημα από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010 , προέκυψαν οι ακόλουθες διαπιτσώσεις:

Οι πολυήμερες εκδρομές της Γ΄ Λυκείου πραγματοποιούνται κατά 52% σε προορισμούς του εσωτερικού (με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Κέρκυρα) και κατά 48% σε προορισμούς του εξωτερικού (με δημοφιλέστερους την Ιταλία, την Ισπανία και την Τσεχία).

Συγκεντρωτικά, οι πολυήμερες εκδρομές όλων των τάξεων της Δ.Ε. (διήμερες, τριήμερες και πολυήμερες) πραγματοποιούνται κατά 76% σε προορισμούς του εσωτερικού (με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Χανιά) και κατά 24% σε προορισμούς του εξωτερικού (με δημοφιλέστερους την Ιταλία και την Ισπανία).

Οι μετακινήσεις των μαθητών της Δ.Ε. εκτελούνται στην πλειοψηφία τους με λεωφορείο (131.623 μαθητές) και ακολουθούν οι μετακινήσεις με αεροπλάνο (27.935 μαθητές), με πλοίο (27.721 μαθητές) και με τρένο (6.159 μαθητές).

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία