28/08/2013 08:35


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr
Όλα τα παιδιά θα γίνουν δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και κανένα δεν θα μείνει εκτός, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.
«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία  δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται:.
Α.Ποτέ άλλοτε από την στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» δεν  υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να  γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια.
Β.Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών  συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια.
Γ.Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου δίνοντας επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα ο Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Βρούτσης εξασφάλισε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.
Δ.Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς..Αθήνας, τηλ: 210-7782655.

Σχολιάστε το άρθρο

  • * Απαιτούμενα πεδία